duminică, 15 ianuarie 2017

My Way


Alan Friedman, My Way, trad. Adriana Bădescu

Este vorba de o biografie oficială a controversatului magnat italian Silvio Berlusconi. Fiind o biografie oficială nu vă așteptați la dezvăluiri de scandal. Tonul este unul mai degrabă pozitiv. În plus, nu uitați, pentru Alan Friedman, Berlusconi este personajul principal al cărții sale, și orice autor își iubește personajele.
Pe de altă parte cartea dă destule informații pentru cei care vor să înțeleagă. Informații furnizate fără judecăți de valoare din partea autorului, cititorul fiind lăsat să facă propriile aprecieri.
De pildă cine cunoaște aventurile investițiilor imobiliare din București, va putea să priceapă foarte bine cum a ajuns Berlusconi cu adevărat bogat: în baza unei investiții imobiliare în apropierea aeroportului de lângă Milano. Aeroport care și-a schimbat programul de zboruri la rugămintea investitorului.
Sau, televiziunile lui Berlusconi au fost într-adevăr de succes în anii 1980, dar nu trebuie uitat că primul-ministru al Italiei din acea vreme era și nașul de cununie al lui Berlusconi. Prim-ministru, Bettino Craxi, care mai târziu a fugit din Italia în fața acuzaților de corupție ale justiției.
Cartea este interesantă prin perspectiva pe care o aduce asupra politicii europene, e interesant de citit cum sunt văzuți diverși mari ai Europei în stilul direct al lui Berlusconi.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...