duminică, 25 septembrie 2016

Halva de morcovi


E o reteta indiana care va pica foarte bine in serile mai reci de toamna.

Aveti nevoie de :


- 5-6 morcovi voinici
- 0,5 l lapte
- 3-5 linguri de zahar (dupa gust)
- jumatate de lingurita de cardamon macinat, sau semintele de cardamon de la vreo 6 pastai de cardamon zdrobite,
- o lingura de unt topit
- un pumn de stafide
- 20-25 de migdale decojite, caju sau alte asufel de nuci, dupa preferinta.

Neaparat un vas cu fundul gros, preferbil un vas de fonta

Din cantitati ies 2 portii generoase sau 4 mai mici.

Se curata morcovii si se dau prin razatoarea mare.
Se pun cu laptele la fiert pe ochiul mic, cu focul cam la 3/4. Se fierbe si se amesteca des, pentru a nu da in foc. Cand scade cam 25% se pune zaharul, cardamonul, si untul topit. Se continua fiertul si amestecatul.
Cand mai ramane putin  lapte lichid se pun si migdalele si stafidele. Se lasa sa fiarba in continuare pina scade de tot, ajungand la consistenta unei budinci.

Aveti rabdare, operatiunea dureaza in jur de o ora.

Dar va spun ca merita...

Un comentariu:

ici-colo.ro spunea...

cand cand cand? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...