duminică, 5 iunie 2016

Cetăţi transilvane -Cisnădioara


Pentru că tot aţi vizitat Sibiul, trebuie să mergeţi şi la Cisnădioara. E aproape de tot, ieşiţi din Sibiu cu maşina pe lângă Muzeul Astra, şi după un drum scurt prin locuri frumoase ajungeţi. Dacă e vreun loc care merită numele de gură de rai atunci sigur acela e Cisnădioara.  Ascunsă între văi la poalele munților e un loc de o rară frumusețe. Ajunsă celebră prin preferinţa mărturisită a preşedintelui Iohannis, daţi fuga să vedeți înainte ca locul să fie distrus de dezvoltarea imobiliară haotică, care deja se face simţită.
Principala atracție este biserica fortificată. Strategic amplasată pe un deluşor izolat, biserica are o vârstă venerabilă, fiind deja atestată la 1200.
Fortificată şi în sensul că e bine închisă cu lacăt, şi nici o informație nu e disponibilä unde veți găsi cheia ce vă permite să intrați în cetate. Doar niște căţei simpatici ne-au servit drept gazde, dar era evident că nu ne puteau ajuta în problema cheii oricât ar fi dat din coadă.
Până la urmă am avut noroc cu un grup de turiști germani, al căror ghid era mai priceput în descâlcirea misterelor turismului românesc și astfel am putut intra în cetate.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...