sâmbătă, 6 februarie 2016

Prăjitură cu mere şi făină de castane


Voi continua rubrica de reţete, cu o reţetă care vine tot din Italia, dar de această dată din nord, fiind specifică în Liguria şi Piemont.

Aveţi nevoie de:
2 pahare de făină de castane (se găsește şi la noi în magazine de tip plafar)
1 pahar de făină integrală
1 pahar de iaurt
1 plic de praf de copt
3 mere rase
150 g zahăr
3 ouă
50ml ulei (cât un păhărel de ţuică)
esenţă de rom
opțional zahăr pudră pentru presărat

Se face foarte simplu. Se amestecă toate ingredientele.  Se pun intr-o tavă de chec unsă cu unt sau pregătită cu hărtie de copt. Se dă la cuptor la 180 grade pentru 45-50 minute, 

Lăsați să se răcească. Gustul de mere combinat cu parfumul afumat al făinii de castane este unic.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...