Vicky Straker, Afternoon Tea, Amberley, 2015
E vorba de o cărticică simpatică despre obiceiurile legate de servitul ceaiului în Marea Britanie de la începutul secolului XX. Că doar ceaiul de la ora 5 e o inventie britanică, nu?
Tot felul de povești despre o epocă în care doamnele din marea societate își schimbau ținuta de cel puțin cinci ori pe zi, și în care singurul efort, ce era considerat corespunzător statului unei adevărate doamne, era acela de a turna ceaiul oaspeților. (orice altceva trebuia să facă servitorii)
Bineînțeles o să citiți despre controversa celebră despre cum e bine să torni în ceașcă întâi, laptele sau ceaiul, și curiozități precum cea că, în epocă, se presărau covoarele cu ceai, înainte de a fi măturate.
Bonus: un număr de rețete de prăjiturele și aperitive care se serveau la ceai.
E vorba de o cărticică simpatică despre obiceiurile legate de servitul ceaiului în Marea Britanie de la începutul secolului XX. Că doar ceaiul de la ora 5 e o inventie britanică, nu?
Tot felul de povești despre o epocă în care doamnele din marea societate își schimbau ținuta de cel puțin cinci ori pe zi, și în care singurul efort, ce era considerat corespunzător statului unei adevărate doamne, era acela de a turna ceaiul oaspeților. (orice altceva trebuia să facă servitorii)
Bineînțeles o să citiți despre controversa celebră despre cum e bine să torni în ceașcă întâi, laptele sau ceaiul, și curiozități precum cea că, în epocă, se presărau covoarele cu ceai, înainte de a fi măturate.
Bonus: un număr de rețete de prăjiturele și aperitive care se serveau la ceai.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu