Ingrediente
125 g făină
4 ouă
100 g unt
100 g zahăr
1 plic de praf de copt
esenţă de vanilie
stafide (optţional)
două linguri de cacao
Frecati untul cu zahărul intr-un castron, Separaţi albuşurile de gălbănuş. Încorporaţi întâi gălbenuşurile şi esenţa de vanilie. Frecaţi până se deschide la culoare. Apoi incorporati faina si praful de copt. Bateţi albuşurile spumă, ca de bezea. Cu o lingură încorporaţi, fără a amesteca prea energic şi spuma de albuş. Dacă e cazul puneţi şi stafidele.
Daţi compoziţia în două. În una din părţi amestecaţi cacao.
Pregătiţi tava cu foaie de copt sau unsa cu unt. Turnati întâi o lingură din compoziţia albă. Apoi o lingură din cea închisă la culoare cu cacao. Nu întindeţi, nu vă bateţi capul. Aluatul trebuie să fie semilichid şi gravitaţia face treaba. Se vor duce singure în straturi unduitoare cu aspect frumos când tăiaţi checul.
Se dă la cuptor la 180 de grade pentru vreo 40 de minute.
125 g făină
4 ouă
100 g unt
100 g zahăr
1 plic de praf de copt
esenţă de vanilie
stafide (optţional)
două linguri de cacao
Frecati untul cu zahărul intr-un castron, Separaţi albuşurile de gălbănuş. Încorporaţi întâi gălbenuşurile şi esenţa de vanilie. Frecaţi până se deschide la culoare. Apoi incorporati faina si praful de copt. Bateţi albuşurile spumă, ca de bezea. Cu o lingură încorporaţi, fără a amesteca prea energic şi spuma de albuş. Dacă e cazul puneţi şi stafidele.
Daţi compoziţia în două. În una din părţi amestecaţi cacao.
Pregătiţi tava cu foaie de copt sau unsa cu unt. Turnati întâi o lingură din compoziţia albă. Apoi o lingură din cea închisă la culoare cu cacao. Nu întindeţi, nu vă bateţi capul. Aluatul trebuie să fie semilichid şi gravitaţia face treaba. Se vor duce singure în straturi unduitoare cu aspect frumos când tăiaţi checul.
Se dă la cuptor la 180 de grade pentru vreo 40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu