O pajitura buna de mancat dimineata la ceai.
Cu lingurita!
Ingrediente:
4 oua,
o cana de lapte,
jumatate d ecana de zahar,
2 linguri de faina,
coaja rasa de la o lamaie,
sucul de la o lamaie,
unt pentru uns tava.
In principiu prajitura se face in vase ceramice mici pentru prajituri. Eu nu am avut asa ceva si am facut intr-o tava de 20 cm diametru.
Se separa galbenusul de albus. Se bate albusul pina se face tare (spuma pentru bezea).
Separat se freaca galbenusurile cu zaharul. Apoi se adauga laptele, zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina turnata ploaie sa nu se faca cocoloase. Se amesteca bine compozitia cu telul.
La final se incoporeaza albusul cu o lingura.
Se unge tava cu unt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul incalzit la 180 grade. Se lasa cam jumatate de ora. Probabil ca daca aveti tavitele mici ceramice nu e nevoie de mai mult de 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu