marți, 18 noiembrie 2014

Salata de bostan si rucola


Nu e chiar o reteta, ci un motiv de inspiratie. In fiecare toamana tarziu bostanii invadeaza pietele cu miezul lor parfumat în culori calde. Nu ai cum sa te abtii de la a lua o felie si sa o mananci cu ceva. Fie si cea mai simpla metoda de a prepara bostanul: copt in felie in cuptor, uns cu miere si cu nuca macinata. E delicios. Dar nu numai deserturi se pot face usor din bostan.

Iata aici un exemplu, aceasta salata de bostan cu rucola.

Cantitatile le stabiliti voi dupa ochi.

Luati o felie de bostan si o taiati in cubulete (fara coaja bineinteles). Faceti un mujdei de usturoi indoit cu apa si tavaliti cuburile de dovleac in mujdei. Daca aveti asa ceva prin casa, presarati si cu mac. Dati la cuptor pentru vreo 20-30 minute.

Dupa ce e gata adaugati rucola, ceapa taiata rondele si boabe de rodie. Adaugati putin ulei de masline.

Serviti cat bostanul e inca cald.

Va garantez ca nu va mai opriti din mancat.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...