marți, 16 septembrie 2014

Bame


Bamele sunt mai exotice pentru unii. Substanta cleioasa pe care o elimina la gatit le fac si cam respingatoare pentru multi. Totusi sunt gustoase si merita incercate din cand in cand.

Iata o reteta simpla pentru o mancare de bame.

Ingrediente:

500 g bame
1 ceapa
o cutie de rosii taiate cuburi
un pahar de otet
o lingura boia de ardei
doua linguri de ulei
sare, piper dupa gust

Curatati bamele de cozi, insa cu atentie sa nu desfaceti "capacul" (sa nu ramana cu semintele la vedere).

Spalati si puneti-le intr-un vas cu un pahar de otet si apa cat sa le acopere. Lasati-le asa cel putin o ora (dar daca e vreo jumatate de zi e si mai bine).

Caliti ceapa cu ulei vreo 5 minute.

Scurgeti. Intr-un vas de fonta sau de ceramica (vas cu fund gros) puneti bamele, ceapa calita, si apa cat sa cuprinda. Acoperit partial si dati la foc mediu. Mai amestecati din cand in cand. Dupa 30 de minute puneti continutul conservei de rosii, boiaua, sarea si piperul. Mai lasati vreo 15 de minute pina scade bine. Sunt gata.


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...