Bread pudding este prăjitura săracului varianta englezească. În principiu sunt resturi de pâine îndulcite. Timpurile moderne au făcut din această prăjitură una mai sofisticată, aflată şi în meniurile restautantelor moderne.
Ingrediente
Vreo 3 - 4 căni de resturi de pâine, tăiate în cuburi nu prea mari cât să umpleţi pe jumătate o tavă de copt chec,
Stafide cât vă lasă inima,
500 ml lapte
50 g unt topit
2 ouă,
100g zahăr
1 linguriță scorțișoară,
1 linguriță extract de vanilie.
Întâi umpleţi tava de copt chec cu resturile de pâine şi presăraţi stafidele.
Într-un alt vas puneți ouăle şi zahărul.
Cu mixerul, bateţi bine până capătă o culoare deschisă şi amestecul îşi dublează volumul.
E momentul să adăugați laptele, scorțișoară, şi vanilie, şi bateţi din nou să se omogenizez bine.
La urmă, puneţi şi untul topit și amestecați din nou. Crema e gata.
Turnaţi crema peste pâine, în tavă. Dacă pâinea este chiar veche şi uscată, atunci daţi totul la frigider şi lăsați să se înmoaie cel puțin o oră. Dacă pâinea este mai proaspătă, atunci puteți să treceți direct la copt.
Puneți tava într-o tavă mai mare, umplută cu apă, astfel încât 1/2 din tava cu amestecul să fie în apă.
Se dă la cuptorul încălzit la 150 de grade, foc moderat, şi se lasă la copt cam o oră.
Ingrediente
Vreo 3 - 4 căni de resturi de pâine, tăiate în cuburi nu prea mari cât să umpleţi pe jumătate o tavă de copt chec,
Stafide cât vă lasă inima,
500 ml lapte
50 g unt topit
2 ouă,
100g zahăr
1 linguriță scorțișoară,
1 linguriță extract de vanilie.
Întâi umpleţi tava de copt chec cu resturile de pâine şi presăraţi stafidele.
Într-un alt vas puneți ouăle şi zahărul.
Cu mixerul, bateţi bine până capătă o culoare deschisă şi amestecul îşi dublează volumul.
E momentul să adăugați laptele, scorțișoară, şi vanilie, şi bateţi din nou să se omogenizez bine.
La urmă, puneţi şi untul topit și amestecați din nou. Crema e gata.
Turnaţi crema peste pâine, în tavă. Dacă pâinea este chiar veche şi uscată, atunci daţi totul la frigider şi lăsați să se înmoaie cel puțin o oră. Dacă pâinea este mai proaspătă, atunci puteți să treceți direct la copt.
Puneți tava într-o tavă mai mare, umplută cu apă, astfel încât 1/2 din tava cu amestecul să fie în apă.
Se dă la cuptorul încălzit la 150 de grade, foc moderat, şi se lasă la copt cam o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu