sâmbătă, 17 august 2013

Tiramisu


Până să încerc producția casnică, tiramisu era petru mine doar o prăjitură de cofetărie cu un gust îndoielnic. Și chiar îl evitam. Nu e greu de făcut, însă are un ”chichirez”: nu acceptă să-l fentați la ingrediente, mergeți întotdeauna pe ce e mai bun.

Ingrediente:

- 600 grame de pișcoturi pentru tiramisu (cele mai bune se fac în Italia)
- 500 gr. mascarpone (nu încercați cu altceva)
- 100 gr zahar
- 4 ouă
- 2 căni mari de cafea facută turcește (fierbeți încet, cu răbdare)
- ceva pudră de cacao pentru presărat.

Cantitățile sunt suficiente pentru o tavă 30x20 cm, o prăjitură pe trei straturi. (ies vreo 10 porții)

Separați albușul de gălbenuș.
Gălbenușurile le bateți puțin cu zahărul. Apoi amestecați cu mascarpone.
Separat bateți albușurile spumă.
Cu o lingură, fără să amestecați prea energic, încoporați spuma de albuș în restul compoziției. Crema e gata. Dați la rece.

În cafeaua răcită, înmuiați o secundă fiecare pișcot. Puneți primul strat de pișcoturi, apoi acoperiți cu cremă. Așa și la al doilea strat (pișcoturi apoi cremă), și apoi al treilea. După ce ați acoperit cu cremă și cel de al treilea strat presărați pudra de cacao.

Dați la frigider și lăsași vreo 6 ore ca să se pătrundă pișcoturile bine.

Un comentariu:

Felix Tudoriu spunea...

Multe dulciuri (si ciocolata). Voi mai trece pe acolo! Daca nu inteleg ceva voi cere lamuriri ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...