duminică, 28 iulie 2013

Flan de dovlecel

Cuvântul flan vă duce cu gândul la ceva dulce. În rețeta de față e o mică păcăleală, doar forma amintind de prăjituri, în realitate e mâncare cât se poate de serioasă.
Ingredinete:
300 g de dovlecel curățat de coajă, (vreo 3 dovlecei)
200 g de smântână groasă și grasă ideal ar fi să fie 40% grăsime dar e greu de găsit. Merge și cu un 25%
3 ouă,
o linguriță de nucușoară măcinată,
sare și piper după gust,
unt pentru uns formele.
Aveți nevoie de forme, dacă aveți forme de brioșă le puteți folosi pe acelea.
Curățați dovleceii și tăiați-i mărunt. Puneți-i în mixer cu restul ingredientelor. Amestecați bine până iese o pastă.
Turnați în forme (ies cam 6 la o formă de brioșă normală), forme pe care le-ați uns în prealabil cu unt.
Puneți formele într-o tavă care poate fi dată la cuptor și umpleți cu apă tava până aproape de buza formelor.
Încălziți cuptorul la 190 grade. Dați la cuptor pentru 15-25 minute (timpul variază mult în funcție de calitatea ingredientelor). Cel mai bine verificați cu un bățișor de lemn dacă s-au copt și la mijloc.
Sunt foarte gustoase.



Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...