joi, 21 februarie 2013

Totul despre Feng Shui

Simon Brown, Totul despre Feng Shui, Nemira, 2008

Nu sunt deloc un pasionat al intelepciunii orientale. Mai degraba dimpotriva. Totusi aceasta carte straluceste  printr-o abordare pragmatica si moderna a unei stiinte stravechi, Feng Shui.

Prima constatare este ca indicatiiile practice pe care ti le da cartea sunt usor de verificat cu bunul simt. Nu poti decat sa fii de acord cu ce spune acolo. 

Pentru necunoscatori, Feng Shui isi propune sa integreze armonios omul in mediul sau. De aici o multime de reguli despre cum sa-ti alegi casa, cum sa o organizezi, cum sa o amenajezi, cum sa o decorezi. Si e doar o parte din problematica atinsa.

Prin urmare sfaturile practice pe care vi le da sunt absolut valabile, trebuie sa fii stupid sa nu le vezi corectitudinea.

De aici a pornit si curiozitatea mea de a intelege sistemul in ansamblul sau. Cunoscand sistemul incepi sa ordonezi o multime de practici pe care le considerai corecte in mod empiric, si sa tragi toate consecintele din ele, inclusiv pe cele care sunt mai putin evidente, dar la fel de binefacatoare.

De citit.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...