sâmbătă, 16 februarie 2013

Tortilla (de grâu)

Tortilla

In aceeaşi serie a lipiilor: Tortilla. Făcută celebră de sudamericani, şi în acest caz, desigur cunoaşteţi produsul în bucătăria vreunei bunici.

Ingrediente

170 g făină
5 linguriţe de ulei
5 linguri de apă
un praf de sare.

Puneţi făina, sarea şi uleiul într-un castron. Amestecaţi bine cu mâna până uleiul se absoarbe uniform în făină.
Începeţi să adăugaţi apa lingură cu lingură frământând cu mâna. Trebuie să frământaţi cam 5 minute ca să obţineţi un aluat nelipicios şi destul de elastic.

Se lasă acoperit să se odihnească minim 10 minute (ideal vreo 30 de minute).

Se separă în 6 porţii. Cu sucitorul întindeţi 6 lipii pe cât posibil rotunde de mărimea unei palme. Dacă se lipeşte ungeţi cu puţin ulei suprafaţa pe care realizaţi operaţiunea precum şi sucitorul.

Pe o plită sau în tigaia de clătite puneţi-le la copt. E nevoie de cam 30 de secunde pe fiecare parte. Recunoaşteţi că s-au copt atunci când marginile încep să se ridice.

Sunt foarte bune să "înfăşuraţi" diverse alimente în ele fiind foarte elastice.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...