Ingrediente:
pentru cosulet:
- o cana de migdale,
- 2-3 linguri de miere
- coaja rasa de lamaie
pentru crema
- o cana de miez de nuca
- o cana de curmale fara samburi
Se macina migdalele cat mai marunt se amesteca cu mierea si coaja de lamaie. Se framanta cu mana
pina iese un aluat. Intr-o forma rotunda de 10 cm in diametru, tapetata cu hartie de gatit, se pune aluatul si se preseaza cu mina astfel incat sa se obtina forma de cosulet de tarta.
Pentru crema se macina nuca. Apoi se pun treptat in robot curmalele pentru a se obtine crema. Daca curmalele sunt foarte deshidratate se tin vreo 1/2 ora in apa.
Se umple cosuletul cu crema obtinuta. Deoarece am avut zmeura congelata am adaugat-o ca decor si o nota de gust in plus.
Se lasa in frigider vreo ora. Apoi se poate scoate din forma si aseza pe un platou. Sunt cam opt portii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu