duminică, 12 februarie 2012

Blat de hrisca

Un blat uşor de făcut şi foarte gustos.

Ingrediente:

  • 100 g făină de hrişcă,
  • 100 g amidon,
  • 6 ouă,
  • o ceşcuţă de cafea de zahăr,
  • un sfert de linguriţă de scorţişoară,
  • un praf de sare,
  • o linguriţă de praf de copt.
Se bat ouăle spumă. Se adaugă şi zahărul şi se bate cu ouăle ca să se omogenizeze bine. Cu mixerul e mai eficient.
Se adaugă făina, amidonul, praful de copt, scorţişoara şi sarea şi se amestecă energic ca să se omogenizeze, să nu facă cocoloaşe.

Se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm. 

Se coace la 200 grade (foc puternic aproape de maxim) pentru 30 minute.

Se poate face un tort cu gem de fructe de pădure ca umplutură şi frişcă ornamentaţie. sau cum vreţi dumneavoastră.




Un comentariu:

bucataras spunea...

pare usor de facut. daca descopar ce este aceea hrisca, fac si eu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...