vineri, 23 decembrie 2011

Rulada cu mac

Pentru ca sunt sarbatorilor, iata o alternativa raw la traditionalul cozonac. Desi nu stiu daca o sa va puteti abtine de la cozonacul traditional.

Ingrediente:

- 300 g migdale
- 3 linguri seminte mac
- 4 linguri de miere (daca e zaharisita e cu atat mai bine)
- coaja rasa de la o portocala

Se dau migdalele prin robot. Macinati-le cat mai fin posibil. Pulberea de migdale se amesteca cu 2 linguri de miere. Se framanta bine pina devine un fel de aluat. Se pune pe o hartie de copt si se intinde intr-o foaie de aproximativ 3-5 mm, presand cu mina sau cu un sucitor pina cand optineti o foaie relativ uniforma ca si grosime.

Pentru umplutura amestecati macul cu 2 linguri de miere. Desi nu e obligatoriu, puteti rasni si macul. Adaugati la mac coaja rasa de portocala. Amestecati bine.

Intindeti amestecul de mac pe foaia de migdale avand grija sa lasati cat un deget liber spre margini.

Cu ajutorul hartiei de copt incepeti sa rulati prajitura in forma de rulada. Se pune la frigider. E gata.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...