luni, 14 noiembrie 2011

Paste


Pastele se pot cumpara usor de la magazin, dar se pot realiza si acasa.

Ingredientele sunt putine:

- 100 g faina
- un ou
- o lingura de ulei.

Cntitatile de mai sus se pot multiplica dupa necesitati. Pastele se fac din faina speciala grano duro, care este greu de gasit, daca nu chiar imposibil, in Romania. Pentru un efect asemanator recomand urmatoarea solutie: combinati faina normala 2/3 cu 1/3 gris.

Productia este simpla in teorie dar grea in practica. Se amesteca ingredientele si se framanta. Aluatul cu gris este dur si greu de framantat, operatiunea tine loc de ceva exercitii la sala. Scopul este sa se obtina un aluat cat mai omogen fara falii in el. pentru a usura munca puteti sa mai adaugati putin ulei.

Odata finalizat framantatul se inveleste in folie si se da la frigider cel putin 4 ore.

Formele pastelor sunt cu sutele. Eu am optat pentru ceva ce s-ar numi ravioli si tortellini. Cunoscatorii s-ar putea sa ma contrazica si sa spuna ca exista denumiri inca mai specifice. Nu-i contrazic.

Aluatul se intinde bine. Cine are masina de facut paste este avantajat, caci va putea sa obtina fasii de aluat extrem de fine. Dar se poate si fara.

Umplutura este facuta din branza crema cu putina smantana, marar, sare si putin piper.
Si iata ce mi-a iesit.



Pentru lipirea partilor de aluat se foloseste apa. Inmuiati degetul in apa si aplicati un pic pe partile pe care doriti sa le lipiti.

Pentru ravioli am taiat ci paharul rondele. pe unele le-am lipit cate doua. Pe altele pur si simplu le-am pliat in doua obtinind un semicerc.

Pentru tortellini am taiat patrate pe care le pliezi dupa o miscare asemanatoare cu aranjarea unui scutec.
Fiind proaspete pastele de casa se fierb foerate repede nu au nevoie sa stea mai mult 1-2 minute intr-o oala cu apa in clocot.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...