Pe la restaurantele autohtone pe post de papanasi se servesc niste gogosi cu smantana si dulceata. Nu prea seamana cu ceea ce stiam eu ca sunt papanasii. O calatorie in Ungaria mi-a adus aminte de gustul real al papanasilor, si dorinta de a face si eu acasa. Deci...
Ingrediente:
Pentru galusca:
Se amesteca ingredientele, branza, zahar, sare, faina, oua. In functie de calitatea branzei este posibil sa fie nevoie de o cantitate suplimentara de faina ca sa iasa un aluat cat de cat legat.
Aluatul se da la frigider pentru 2-3 ore.
Din aluat se fac galustele cat de cat sferice. Optional galusca se poate face cu fructe de padure la mijloc proaspete sau din dulceata.
Intr-un vas cu apa care fierbe, cu un praf de sare, se pun galustele sa fiarba pina cand ies la suprafata. Se scot si se lasa sa se scurga.
Separat, intr-un vas se pine untul la topit pe foc mic, apoi pesmetul, zaharul si scortisoara. Se amesteca pina cand pesmetul se rumeneste uniform.
Se tavalesc galustele in pesmet. Se consuma calde, cu dulceata.
Ingrediente:
Pentru galusca:
- 500 g branza dulce (poate fi crema de branza, urda, )
- 1 cana de faina alba
- 1 lingura de zahar
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 60 unt
- 1/2 cana pesmet
- 1 lingura scortisoara
- 2 linguri de zahar
Se amesteca ingredientele, branza, zahar, sare, faina, oua. In functie de calitatea branzei este posibil sa fie nevoie de o cantitate suplimentara de faina ca sa iasa un aluat cat de cat legat.
Aluatul se da la frigider pentru 2-3 ore.
Din aluat se fac galustele cat de cat sferice. Optional galusca se poate face cu fructe de padure la mijloc proaspete sau din dulceata.
Intr-un vas cu apa care fierbe, cu un praf de sare, se pun galustele sa fiarba pina cand ies la suprafata. Se scot si se lasa sa se scurga.
Separat, intr-un vas se pine untul la topit pe foc mic, apoi pesmetul, zaharul si scortisoara. Se amesteca pina cand pesmetul se rumeneste uniform.
Se tavalesc galustele in pesmet. Se consuma calde, cu dulceata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu