marți, 6 septembrie 2011

Gombot cu prune

Gombotul de prune (galustele de prune) e delicios, dar atentie ca prea multe pica cam greu la stomac.
Ingrediente:
  • 800 g cartofi
  • o cana de faina alba
  • un ou
  • doua linguri de ulei
  • sare
  • 500 g prune
Pentru pudra de acoperit
  • pesmet 250 g
  • 4 linguri de zahar
  • o lingura de scortisoara
 
 Se fierb cartofii in coaja. Cartofii fierti se fac piure.Piureul se amesteca cu faina, oul, sarea si uleiul si se framanta un aluat. Aluatul se intinde intr-un strat gros de cel putin 1 cm si se taie cu o cana discuri. Prunele se taie jumatati (daca sunt foarte mari chiar sferturi) se scot samburii. In discurile de aluat se pun bucatile de pruna si se modeleaza galustele.

Galustele se dau la fiert pina cand se ridica la suprafata.

Apoi se pun la scurs.

Separat, se face pudra prin care se tavalesc galustele. Se pune pesmetul, zaharul si scortisoara se amesteca si apoi se pun intr-o tigaie sa se prajeasca 2 minute, amestecand bine ca sa se prajeasca toata compozitia. In amestecul acesta se tavalesc galustele scurse bine.


Si gata. Din cantitatea aratata ies cam 20 bucati. Se serveste cald.

Un comentariu:

Bucataras spunea...

Galuste cu prune! Uaaaaaaaaaaaaaaau! Moratale! Cele mai bune...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...