Un clasic delicios si simplu de facut.
Ingrediente:
- 1 litru lapte
- 100 g zahar plus inca 4 linguri de zahar pentru ars.
- 6 oua
- o lingurita bicarbonat
- un strop de esenta vanilie
- un praf de sare
Se bat ouale cu 100g zahar spuma. Se amesteca cu laptele incalzit. Se pune sarea, bicarbonatul si esenta de vanilie si se amesteca.
In vasul in care se va face crema se pun 4 linguri de zahar si se pune la foc pina se topeste si devine sirop. Se lasa sa se raceasca putin. Se ung toti peretii vasului cu siropul rezultat.
Se toarna amestecul de lapte in vas.
Vasul se pune la randul sau intr-un vas mai mare in care se pune apa atat cat sa ajunga aproape de marginea superioara a vasului mai mic in care se afla compozitia.
Se da la cuptorul incins la 200 grade (foc puternic, aproape maxim) si se lasa 40-45 de minute pina partea de deasupra capata o culoare maronie si amestecul consistenta.
Se lasa sa se raceasca in vasul in care s-a copt.
Cantitatile sunt suficiente pentru 6 portii generoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu