vineri, 29 iulie 2011

Biscuiti cu vin si anason

O reteta fara lapte, fara ou, aviz vegetarienilor. Cineva specialist in cele bisericesti mi-a spus ca nu e de post pentru ca are vin.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  • 70 ml vin alb
  • 60 ml ulei
  • 100 g zahar 
  • 1/2 lingurita anason macinat
  • un pic de zahar cristale mari pentru presarat
  • 1 lingurita praf de copt.
Ustensile: un castron pentru amestecat

Se pun ingredientele intr-un castron. Se amesteca cu mana pentru a obtine un aluat. Aluatul este un pic cam sfaramicios, dar insistand la framantat si omogenizat iese un aluat acceptabil de maleabil.

Aluatul se impacheteaza in celofan si se tine la rece la frigider cel putin o ora.

Apoi se intinde cu sucitorul o foaie cu grosimea de aproximativ 3-5 mm. Cu un pahar se decupeaza forme rotunde care se pun in tava acoperita cu hartie de copt. Se presara cu putin zahar. 

Se dau la cuptorul incins la 180 grade (foc puternic, dar nu maxim). Se lasa la copt cam 20 minute.

Din cantitatile aratate ies cam 16 biscuiti. (depinde si de marimea paharului pe care il folositi pentru forma)


Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...