marți, 19 aprilie 2011

Prăjitură ţărănească cu fructe

Ingrediente:

325 g făină
250 g zahăr
190 g unt
3 ouă
2 linguri de miere
250 g pesmet
125 g coacăze
100 g stafide
50 g cireşe din dulceaţă (scurse bine de sirop)
2 linguri de lapte
1 linguriţă praf de copt
1 lingurita de mix de mirodenii (ghimbir măcinat, scorţişoară, cardamon)
1 linguriţă de sare

Dizolvaţi praful de copt în lapte.
Amestecaţi praful de copt dizolvaz în lapte, zahărul, mirodeniile şi sarea într-un castron mare. Adăugaţi şi untul. Încorporaţi manual făina şi frământaţi până capătă aspectul miezului de pâine.
Separat amestecaţi 175 ml apă călduţă cu mierea şi cu ouăle. Bateţi bine.

Într-un alt castron amestecaţi fructele cu pesmetul. Apoi puneţi totul peste aluatul cu aspect de pâine şi amestecaţi. La final încorporaţi şi amestecul de miere şi ou cu apă.

Se pregătesc două tăvi de cozonac tapetate cu hârtie de copt sau chiar o tavă mare de copt. Se dă la cuptor la 180 grade (foc puternic spre mediu). Se lasă cam o oră şi jumătate, până când partea de deasupra devine fermă.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...