marți, 5 aprilie 2011

Pâinici evreieşti

 Ingrediente:
30 g drojdie proaspătă (sau 15 grame drojdie uscată)
2 linguri ulei
2 linguriţe sare
 50g zahăr
500 g făină
un ou

Dizolvaţi drojdia într-o cană de apă călduţă. Adăugaţi uleiul.
Amestecaţi zahărul, făina şi sarea. Faceţi o adâncitură în compoziţie şi turnaţi drojdia dizolvată.
Frământaţi până marginile vasului rămân curate.
Acoperiţi cu un şervet şi lăsaţi să crească 30-45 minute într-un loc cald. Frământaţi din nou vreo 10 minute pe un blat presărat cu făină. Rupeţi din cocă bulgări (trebuie să iasă cam 12). Împingând cu  degetul faceţi o gaură în mijloc pe care o lărgiţi. Aşezaţi pâinicile pe o tavă pudrată cu făină şi lăsaţi să mai crească cam 15 minute acoperite de un şervet.
Lăsaţi să fiarbă o cratiţă cu apă. Puneţi pâinicile la fiert câte un minut pe fiecare parte în apa clocotită. Aşezaţile în tava de copt tapetată cu hărtie de copt.

Se pune în cuptor la 200 grade (foc mare), după ce au fost unse la suprafaţă cu ou bătut. Se lasă  20-25 minute la cuptor.

Se pot face şi sub formă de covrigi presăraţi cu susan sau cu stafide în aluat.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...