Ingrediente:
- 200 g unt
- 200 g zahar
- 4 oua batute
- 600 g banane bine coapte (3-4 banane)
- 50 g faina alba
- 200 g faina integrala
- 2 linguri lapte
- 100 g stafide
- o lingurita praf de copt
- un praf de sare
Ustensile:castron mare, mixer, o tava de copt de preferinta rotunada (dca nu una de cozonac), hartie de copt,
Se amesteca untul cu zaharul cel mai bine cu ajutorul mixerului. Dupa ce s-a obtinut o crema pufoasa treptat se amesteca si ouale.
Separat se paseaza bananele (ca la piure de cartofi). Se dauga in compozitia cu unt si se amesteca bine pentru omogenizare.
Intr-un alt vas amestecati faina (si alba si integrala), praful de copt dizolvat in lapte, sarea si stafidele.
Apoi se amesteca cu compozitia de unt si banane.
Se toarna in forma pregatita cu hartie de copt.
Se da la cuptor cam o ora la 180 grade (foc mare spre mediu). Cand e gata coaja trebuie sa fie ferma. Se raceste in forma.
Este foarte parfumata de la amestecul de banane si faina integrala.
Un comentariu:
Deci l-am facut si l-am lasat numai putin sa se racoreasca, nu am avut rabdare sa se raceasca.O minune mareeeeeee! Multumesc
Trimiteți un comentariu