miercuri, 23 februarie 2011

Drob vegetarian cu nucă

 Ingrediente:

200 g cartofi fieri tăiaţi cuburi mici,
200 g nucă sfărmată mărunt,
200 g ceapă tăiată mărunt,
200g pesmet,
o legătură de mărar,
2-3 linguriţe de condimente (în combinaţiile pe  care le folosiţi pentru friptură)
2-3 ouă - alternativ, în loc de ouă, pentru cei care sunt strict vegetarieni, se pot folosi 13-15 linguri de fulgi de ovăz, puşi în prealabil la înmuiat. Se poate face chiar şi o combinaţie folosindu-se şi ouă şi fulgi de ovăz. Ouăle însă vor "lega" mai bine drobul, cu fulgi va ieşi ceva mai sfărmicios.

Aveţi nevoie de o tavă de cozonac cu hârtie de copt şi un castron mare să amestecaţi ingredientele.

Puneţi toate ingredientele în castron. Apoi frământaţi cu mâna amestecul până devine o pastă omogenă. Se pune în forma de cozonac şi se dă la cuptor la 160 grade cam 30 minute. Verificaţi cu un beţigaş în timpul coacerii dacă este suficient de copt (beţigaşul introdus în drob trebuie să iasă  curat şi uscat dacă este gata).

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...