Şi acum o chestie irezistibilă, chec cu ciocolată.
Ingrediente:
110 g unt fără sare,
80 ml ulei,
300g zahăr,
150 g ciocolată neagră de bună calitate,
100ml lapte,
250 g făină albă,
4 linguri cacao,
2 plicuri de praf de copt,
2 ouă.
Ustensile:
oale, tel, două forme de cozonac, hărtie de copt.
Din cantităţile descris ies două checuri.
E foarte simplu de făcut. Într-o oală, pe un foc nu foarte puternic se pune la topit ciocolata cu zahărul, untul, uleiul, laptele plus 150 ml apă . Se amestecă uşor pentru a se încorpora toate ingredientele. Când ciocolată e topită şi zahărul încorporat, se ia de pe foc.
Separat se amestecă pulberile: făina, cacao şi praf de copt.
Apoi amestecul de pulberi se încorporează treptat în amestecul de ciocolata topită, amestecând cu telul ca să nu se facă cocoloaşe.
La sfărşit se pun ouăle unul câte unul în amestec şi se amestecă cu telul ca să se omogenizeze. Amestecul final este destul de lichid, şi nu pare a avea şanse să se transforme în ceva solid, dar nu vă speriaţi.
Turnaţi amestecul în cele două forme de cozonaci tapetate în prealabil cu hârtia de copt. Aveţi grija ca nivelul să fie cât mai uniform.
Se coace la cuptor la 160 grade pentru 50 minute.
Dacă doriţi să arate mai a prajitură puteţi să adugaţi după răcire o glazură de ciocolată. Merge excelent cu frişcă, sau cu dulceaţă de caise.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu