vineri, 21 ianuarie 2011

Alivenci

Şi acum ceva ca la bunica: alivenci.


Ingrediente:

150 g mălai
150 g făină albă,
o linguriţă de sare
o linguriţă de zahăr
o linguriţă praf de copt,
un borcan mare (cel putin 300 g) iaurt sau lapte bătut
70 g unt
2 ouă
caşcaval, jumări, bacon, după ochi şi după gust.

Se topeşte untul într-o tigaie. Apoi se mestecă cu iaurtul şi cu ouăle.
Într-un castron se pune mălaiul, făina, sarea , zahărul, praful de copt. Peste acestea se toarnă amestecul de lapte bătut-ou-unt. Se amestecă până la omogenizare, dar nu în exces, cocoloaşele fac parte din farmecul alivencilor.

La sfârşit adăugaţi caşcaval ras, jumări, bacon tăiat mărunt sau altele asemănătoare.

Se poate folosi orice formă  eu am preferat una rotundă, produsul final amintind de o clasică mămăligă. Cantităţile sunt suficiente să umple o tavă de cozonac de exemplu. Nu uitaţi să garnisiţi forma cu o hârtie de copt.

Se dă la cuptor la 180 grade vreo 20 minute.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...